Duurzame wattenstaafjes als alternatief voor plastic wattenstaafjes

Heb je wel eens stilgestaan bij het aantal plastic artikelen in je badkamer? Ik schrok er een beetje van. Al die flacons met shampoo, douchegel, bodylotion, scrub, scheerschuim, ga zo maar door. Kortom de badkamer puilt uit van het plastic. Een plasticvrije badkamer is een mooi doel, maar heel eerlijk, ook vrij ambitieus. Maar alle beetjes helpen en daarom start ik met het verbannen van plastic wattenstaafjes. Door plastic wattenstaafjes te vervangen voor duurzame wattenstaafjes zet ik de eerste goede stap richting een plasticvrije badkamer.

Duurzame wattenstaafjes als alternatief voor plastic wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn een van de meest gevonden plastic producten en zorgen voor plastic vervuiling. Herinner je de foto nog met een zeepaardje die een plastic wattenstaafje vasthoudt? Dit is helaas de realiteit en dit moet stoppen.
Door te kiezen voor milieuvriendelijke wattenstaafjes, zoals houten wattenstaafjes of bamboe wattenstaafjes zet jij de eerste stap richting een plasticvrije badkamer.

Wist je dat er ook een ander alternatief is voor wattenstaafjes? Een earscratcher is een duurzame oplossing voor plastic wattenstaafjes. Je hebt namelijk jaren plezier van het product.

Update juli 2021: Goed nieuws, er is een nieuwe wet van kracht die ervoor zorgt dat veel wegwerpplastic (plastic wattenstaafjes, rietjes of bestek) verboden is. Je zal dus steeds minder en minder plastic wattenstaafjes tegenkomen. Winkels mogen nog wel hun voorraden opmaken, maar er mag niet meer opnieuw geproduceerd worden. 

Houten wattenstaafjes kopen? Dit zijn de kenmerken

  • Goed alternatief voor plastic wattenstaafjes
  • Biologisch afbreekbaar
  • Milieuvriendelijke wattenstaafjes
  • Niet buigzaam

Conclusie & overzicht

Je kunt op veel plekken verschillende soorten duurzame wattenstaafjes kopen. Kies jij ook voor milieuvriendelijke wattenstaafjes en ga je voor houten wattenstaafjes? Of ga je voor een earscratcher?

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Dagelijkse Verzorging, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , .

2 reacties

  1. Houten wattenstaafjes met katoen. een stap in de goede richting, maar niet duurzaam! Katoenteelt is nog steeds niet duurzaam genoeg. Plus dat je nog steeds een product weggooit na gebruik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *