5 boeken tips over duurzaam leven

Help! Je wilt duurzamer leven of een minimalistisch bestaan leiden, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Er is genoeg inspiratie in de vorm van boeken die je hierbij kunnen helpen. Het mooie is, je hoeft niet alles in een keer goed te doen. De kunst is om kleine stapjes te zetten, zodat het gewoontes worden en je het langer volhoud. Het varieert van het gebruik van minder plastic, het kopen van minder kleding en spullen (oftewel ontspullen) tot werken aan een zero waste lifestyle.

Hieronder vind je mijn 5 boeken tips vol inspiratie over een duurzamer leven en/of minimalistischer leven. Ik ben fan van het lezen van boeken op mijn ereader. Zorgt ook direct voor minder spullen in huis!

boeken-tips

#Het Zero Waste Project

In het boek Zero Waste Project staat een zero waste lifestyle centraal. Een leuker leven krijgen met minder plastic.
De schrijfsters Nicky en Jessie Kroon hebben als experiment een maand lang zero waste, dus zonder afval geleefd. in dit boek lees je alles over hun ervaringen, successen en mislukkingen.

#De Verborgen Impact

Babette Porcelijn heeft in kaart gebracht wat de impact top 10 is van de gemiddelde Nederlander. Spullen staan met stip op nummer 1. Aan de hand van dit boek, De Verborgen Impact, heb ik mij laten inspireren om dit blog te schrijven.

#Weg ermee

Dennis Storm, ook wel bekend van 3 op reis, heeft het minimalisme helemaal te pakken. "Thuis leven alsof je op reis bent, dat is de kunst van het minimalisme" aldus Dennis. In zijn boek, Weg Ermee, neemt hij je mee in de schoonheid van minimalisme. Ik ben in ieder geval om. Ontspullen staat centraal. Het betekent niet dat je helemaal niets meer kunt kopen, maar dat je alleen de spullen koopt die je echt gebruikt. En de spullen die je koopt, zijn duurzame spullen en van goede kwaliteit (gaat langer mee en is dus ook duurzamer).

#Verlangen Naar Minder

In Verlangen Naar Minder, neemt Jelle je mee in zijn persoonlijk zoektocht naar een bewust en duurzaam leven. Minimalisme, minder kopen en bewuster leven staat centraal.

#Opgeruimd!

Marie Kondo, is de opruimgoeroe. In Opgeruimd lees je alles over hoe jij je huis moet opruimen. Een opgeruimd huis, ontspullen en orde aanbrengen zorgen ervoor dat je een gelukkiger leven zult leiden, aldus Marie.

het-zero-waste-project
de-verborgen-impact
weg-ermee
verlangen-naar-minder
opgeruimd

Welke boeken hebben jou geïnspireerd en horen echt in dit rijtje thuis?

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *