5 Duurzame cadeaus voor newborns

Hoera je bent zwanger! Een baby krijgen betekent echter ook de aanschaf van heel veel spullen. Zeker als je de vele uitzetlijsten moet geloven. Dit kan dus zeker een uitdaging zijn als je net bezig bent met het minimaliseren van het aantal spullen in huis en je duurzamere keuzes wilt maken. En wat dacht je van alle kraamcadeaus die je krijgt? Gelukkig is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om te vragen of je nog wensen hebt. Tip: maak van te voren een lijstje met duurzame kraamcadeautjes die je kunt delen met familie en vrienden. Mooi, want zo weet je zeker dat het cadeau gewenst is en beland het niet weer direct op een hoop of erg nog in de prullenbak.

#Bijtringen van natuurrubber

Een bijtring is altijd een succes bij newborns. De bijtringen van Sophie de Giraf zijn gemaakt van 100% natuurlijk rubber en vrij van schadelijke stoffen. Een geschikt duurzaam cadeau dus.

#Houten speelgoed

Houten speelgoed is veel duurzamer dan plastic speelgoed. Het is veilig, milieuvriendelijk en bovendien mooi. Let er wel op dat het gemaakt is van gecertificeerd hout.

#Verzorgingsproducten

Je hoeft niet altijd speelgoed te geven. Geef eens een praktische en dagelijkse cadeau. Verzorgingsproducten zijn daar een goed voorbeeld van. Het is een gebruiksvoorwerp en zorgt ervoor dat de verzameling spullen niet alleen maar toeneemt. Er zijn meerdere duurzame baby verzorgingsproducten te verkrijgen. Verras de ouders met lekkere duurzame babyproducten van bijvoorbeeld Weleda of Naif.

#Wasbare luiers en ecologische billendoekjes

Wasbare (zwem)luiers zijn een mooi duurzaam cadeau. Check wel even of dit past bij de kersverse ouders! Naast wasbare luiers kun je ook gaan voor ecologische billendoekjes van bijvoorbeeld Waterwipes. Waterwipes billendoekjes bevatten geen chemicaliën en conserveringsmiddelen. Dit maakt het duurzame en zeer geschikte billendoekjes voor newborns. Ook dit is weer een product die ouders sowieso veel gebruiken!

#Cadeaubon

Naast ‘spullen’ cadeau geven, kun je natuurlijk ook gaan voor een cadeaubon. Denk aan een oppas strippenkaart of een tegoedbon voor een aantal verse maaltijden. Kijk ook eens bij ohmyguts, gezond, vers en lekker. Zelf maken kan uiteraard ook! Hier maak je kersverse ouders zeker blij mee!

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *