De beste babydoekjes

Met de komst van een baby is er 1 product die niet aan te slepen is: babydoekjes (ok en luiers maar daarover later meer). Ik gebruik ze voor het verschonen, maar ook voor het schoonmaken van de mond en de handjes. Oftewel, hoe je ze ook noemt; billendoekjes, babydoekjes, snoetenpoetsers, je verslijt er een heleboel met een baby. Er zijn veel verschillende babydoekjes op de markt verkrijgbaar. Maar wat zijn nu de beste billendoekjes? De Consumentenbond heeft in 2019 een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste babydoekjes. Hierbij hebben ze gekeken naar het aantal ingrediënten in de babydoekjes. Babydoekjes met parfum en allergenen worden door de Consumentenbond afgeraden.

Om er achter te komen wat mijn favoriete babydoekjes zijn, heb ik een mini test gedaan. 5 verschillende merken die door de Consumentenbond zijn bestempeld als ‘goed’ heb ik getest. Hieronder vind je mijn bevindingen.

beste-babydoekjes

Top 5 beste billendoekjes

#WaterWipes babydoekjes

WaterWipes prijs per babydoekje: 0.07 EUR

+ Bevat slechts 2 ingrediënten; 99.9% water en een druppel fruit extract
+ Zonder chemicaliën dus ook erg geschikt om mondjes en handjes schoon te maken
+ Doekjes zijn goed vochtig
- Beperkt houdbaar
- Doekjes komen soms moeilijk per stuk uit de verpakking

#Pampers Sensetive babydoekjes

Pampers Sensetive prijs per babydoekje: 0.05 EUR

+ Doekjes komen makkelijk uit de verpakking
+ Stevige, zachte doekjes en ook goed nat
Bevat 12 ingrediënten
- Verpakking sluit niet altijd even makkelijk

#Neutral babydoekjes

Neutral prijs per babydoekje: 0.05 EUR

+ Bevat geen parfum en is hypoallergeen
+ Zijn niet te nat
- Ze zijn iets aan de kleine kant in vergelijking met andere babydoekjes

#Huggies babydoekjes

Huggies prijs per babydoekje: 0.02 EUR

+ Fijne sluiting
+ Dikkere doekjes, maar wel zacht
- Niet heel vochtig
- Doekjes scheuren sneller

#Kruidvat Waterdoekjes baby pure

Kruidvat Waterdoekjes baby pure prijs per babydoekje: 0.03 EUR

+ Doekjes komen goed uit de verpakking
- Doekjes zijn aan de droge kant
- Sluiting werkt niet heel fijn

Korte checklist beste billendoekjes – waar moet je op letten?

# Het type babybilletjes bepaalt de beste billendoekjes voor jou
Het is niet zo dat er maar 1 soort beste billendoekjes is. Dit verschilt per kind. Heeft je baby een makkelijke huid of juiste een gevoelige huid? Dit is bepalend voor welk type billendoekje je kiest. Heeft jouw baby gevoelige billetjes? Let dan extra goed op de ingrediënten. De keuze parfumvrij en vrij van parabenen is dan de beste keuze.  Zo voorkom je huidirritatie en rode billetjes.

# Kijk verder dan de verpakking
De verpakking belooft je veel goeds zoals bijvoorbeeld de woorden sensitive of een gevoelig huidje. Dit betekent echter niet dat het vrij is van parabenen.

# Zo min mogelijk ingrediënten
Zo min mogelijk ingrediënten is natuurlijk top voor de billetjes, maar realiseer je wel dat de doekjes dan minder lang meegaan!

# Ease of use
Niets irritanter dan dat je de babydoekjes er niet uit krijgt tijdens het verschonen. Test goed voor jezelf of je de billendoekjes fijn vind.

# Aanbiedingen – koop jouw beste billendoekjes in bulk
Babydoekjes, billendoekjes, snoetenpoeters, je kan ze nooit genoeg hebben. Geregeld zijn billendoekjes in de aanbieding. Ook zijn er maandboxen met billendoekjes verkrijgbaar.

# Kies het merk billendoekjes dat past bij jouw budget
Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende merken billendoekjes op de markt. De bekendste merken kennen we natuurlijk allemaal: Pampers en Zwitsal. Naast deze grote merken verkopen de meeste supermarkten en drogisterijen ook hun eigen merken. Denk aan Kruidvat Waterdoekjes baby pure of AH Babydoekjes puur 0% parfum. Ook komen er steeds meer bewuste merken op de markt zoals Waterwipes en Naif.

De beste billendoekjes en mijn favoriet

Mijn favoriet zijn de babydoekjes van WaterWipes. Deze doekjes zijn goed vochtig, parfumvrij en bevatten slechts 2 ingrediënten. Op deze manier zorg ik ervoor dat het babyhuidje van mijn baby zo puur mogelijk wordt behandeld.

In dit blog heb ik je meegenomen in de top 5 beste billendoekjes. Ook heb ik je verteld wat mijn favoriet is. Wat voor jouw de beste billendoekjes zijn is persoonlijk. Probeer dus zeker wat merken uit voordat je direct een hele voorraad inslaat.

Duurzame babydoekjes

Wil je gaan voor duurzame babydoekjes? Ga dan voor voor wasbare babydoekjes in plaats van weggooi babydoekjes. Hieronder zie je een voorbeeld van wasbare babydoekjes. Meer hierover lees je in mijn blog wasbare babydoekjes.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *