Duurzaam menstrueren doe je zo

Elke vrouw herkent het, ongesteldheid, het maandelijkse terugkerende feestje. Elke maand ben je in de weer met tampons en/of maandverband. Dit veroorzaakt aardig wat afval. Wist je dat een vrouw gedurende haar leven ongeveer 10.000 tampons of maandverbanden weggooit? Aldus het onderzoek van Mileucentraal. Hoog tijd dat we gaan starten met duurzaam menstrueren en gebruik gaan maken van duurzamere producten zoals wasbaar maandverband, wasbare inlegkruisjes of een menstruatiecup.

duurzaam-menstrueren

3x duurzaam menstrueren

Leuker kunnen we het niet maken, duurzamer wel. Kies er ook voor om duurzamer ongesteld te zijn en start met duurzaam menstrueren. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven op de markt die milieuvriendelijk menstrueren mogelijk maken. Je kunt dan denken aan herbruikbare varianten zoals wasbaar maandverband en wasbare inlegkruisjes. Of aan milieuvriendelijk maandverband gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast is het ook mogelijk om zero-waste te gaan met een menstruatiecup.

# Kies voor wasbaar maandverband

Je kunt tijdens je menstruatie afval reduceren door gebruik te maken van wasbaar maandverband en/of wasbare inlegkruisjes. Doordat ze herbruikbaar zijn, produceer je minder afval en zijn ze dus beter voor het milieu. Ook voor je portemonnee trouwens. Daarnaast zorgt wasbaar maandverband en inlegkruisjes ook vaak voor minder irritaties. Heb je snel last van jeuk of infecties dan zijn wasbare inlegkruisjes en wasbaar maandverband ook echt wat voor jou.

# Milieuvriendelijk maandverband van biologisch katoen

Naast wasbaar maandverband kun je ook maandverband van biologisch katoen kopen. Gelukkig vind je in de schappen van de winkels steeds meer fijne duurzame alternatieven. Denk aan merken als Yoni en Always Cotton Protection.

# Menstruatiecup

Naast wasbaar maandverband en milieuvriendelijk maandverband gemaakt van biologisch katoen kun je ook gaan voor zero-waste. Zero-waste menstrueren doe je middels een menstruatiecup. Het grote voordeel is dat je geen maandverband en tampons in huis hoeft te halen. Een menstruatie cup is goedkoper dan maandverband en tampons en ook nog eens beter voor het milieu. Wel vereist zero-waste menstrueren wat vaardigheid. Het blijkt nog best lastig te zijn om het in te brengen.

Hoe ga jij duurzaam ongesteld zijn?

Hoe ga jij duurzaam menstrueren?  Ga je voor wasbaar maandverband of toch liever voor milieuvriendelijk maandverband gemaakt van biologisch katoen? Of de menstruatiecup? Laat het hieronder weten.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Dagelijkse Verzorging, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *