Duurzaam ondergoed

Naast spullen verduurzamen voor in huis kun je ook je kledingkast verduurzamen. Laten we starten met de basics, je ondergoed. Want in een duurzame kledingkast hoort natuurlijk ook duurzaam ondergoed thuis.

duurzaam-ondergoed

Voordelen duurzaam ondergoed

Er zijn genoeg voordelen te benoemen waarom je nu moet gaan investeren in duurzaam ondergoed.

  • Er wordt gebruik gemaakt van materialen die beter zijn voor de planeet
  • Geen gebruik van pesticiden
  • Duurzaam ondergoed is beter voor je huid
  • Ook voelt duurzaam ondergoed zachter en comfortabeler aan door het gebruik van natuurlijke materialen

Mijn favoriete duurzame ondergoed merken

In dit artikel neem ik je mee in mijn favoriete merken voor duurzaam ondergoed. Een aantal jaar geleden ben ik in mijn zoektocht terecht gekomen bij Saint Basics. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds fan van hun ondergoed. Sinds kort heb ik ook nog een nieuw merk ontdekt; Bamboo basics. Hieronder licht ik de merken kort toe.

Duurzaam ondergoed Saint basics

Saint Basics maakt zoals de naam al zegt, basics. Hele fijne basics wel te verstaan. De producten worden gemaakt van eucalyptus en van duurzaam katoen. Door het zero-waste proces dat ze toepassen is hun productie 95% duurzamer dan de productie van standaard katoen. Bovendien hebben ze een volledige transparante keten en zijn ze tegen sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. Ook maken ze geen gebruik van schadelijke stoffen en pesticiden. Mijn ondergoed lade ligt vol met broekjes van Saint basics. Naast duurzaam ondergoed hebben ze ook fijne eucalyptus basic t-shirts en de ultieme loungepants. De loungepants staan nog op mijn verlanglijstje.

Duurzaam ondergoed Bamboo basics

Sinds kort wordt er hier in huis ook ondergoed van Bamboo Basics gedragen. Zowel door mij als door mijn partner. Beide zijn we erg tevreden. Het materiaal is super zacht en dus erg comfortabel. Bamboo basics heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, maar tegelijkertijd is de productie van bamboe niet zo duurzaam. Desalniettemin behoort ondergoed gemaakt van bamboe zeker tot duurzaam ondergoed, want de productie is tot 80% minder belastend voor het milieu dan katoen. Daarbij is er veel minder water nodig voor de productie en worden er geen pesticiden gebruikt. Het blijft echter een nadeel dat er in het productieproces chemische middelen nodig zijn.

Bamboo Basics - Extreem comfortabel ondergoed

Bamboo Basics - Extreem comfortabel ondergoed

Andere duurzame ondergoed merken

Uiteraard zijn er nog veel meer duurzame ondergoed merken. Hieronder heb ik nog een paar merken op een rijtje gezet. Deze duurzame merken heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Underprotection

Organic basics

Waron

Heb jij deze merken al eens geprobeerd? En welke duurzaam ondergoed heb jij in de kast liggen?

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzaam winkelen, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *