Duurzaam winkelen bij… HEMA

Ok, je hebt besloten om duurzamer te leven. Dit betekent dat je meer en meer let op de duurzaamheid van de spullen die je koopt. Maar hoe doe je dit als je in een dorp woont en er geen hippe duurzame winkels in jouw dorp zijn? Geen zorgen! Voor duurzame producten hoef je niet altijd naar speciale duurzame winkels. Meer en meer reguliere winkels hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo ook de HEMA. HEMA wil het leuker en makkelijker maken om duurzame keuzes te maken. Hun motto is dan ook; ‘duurzaam maar niet duurder’.

HEMA-gevel

#Biologisch katoen

Sinds 2019 zijn alle katoen producten 100% duurzaam ingekocht. Dit houdt in dat de katoen ingekocht is volgens één van de drie duurzaamheidsstandaarden; Better Cotton Initiative (BCI) en biologisch gecertificeerd katoen via Organic Content Standard (OCS) en de Global Organic Textile Standard (GOTS).

Alle katoenen producten die van duurzaam of biologisch katoen zijn gemaakt, zijn herkenbaar aan het groene blaadje.

#Duurzaam papier

Op het gebied van duurzaam papier is de HEMA er nog niet helemaal. Momenteel is 55% van het assortiment voorzien van het FSC®keurmerk. In 2022 verwacht de HEMA over te zijn met het gehele hout- en papierassoritment. Hierbij moet je denken aan o.a. notitieboekjes, zakdoekjes en fotolijsten. De HEMA hanteert hier de standaarden van het Forest Stewardship Council (FSC). Deze standaard garandeert 1. Geen illegale kap en 2. het behoud van ecosystemen waar wel wordt gekapt.

De duurzame hout- en papierproducten zijn voorzien van het FSC keurmerk.

#Duurzame koffie

Alle koffie die te koop is bij de HEMA is duurzaam gecertificeerd met het Rainforest Alliance keurmerk of het UTZ keurmerk.

#Biologische thee

De biologische thee en losse thee in blik van de HEMA dragen het Fairtrade keurmerk. Dit keurmerk staat voor eerlijke handel en zorgt voor een transparante minimumprijs en premie voor boeren.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzaam winkelen, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *