Duurzaam winkelen bij … bol.com

De artikelen 'Duurzaam winkelen bij...' laten zien dat je ook bij reguliere winkels en webshops duurzame producten kunt kopen. Vorige keer schreef ik over de HEMA, nu is bol.com aan de beurt. Vorig jaar lanceerde bol.com namelijk ‘de duurzame winkel’. Hier vind je meer dan 6500 duurzame producten. De producten zijn voorzien van een duurzaamheidslabel. Hierdoor zie je meteen of het gaat om fairtrade producten, biologische producten of producten gemaakt door sociale ondernemers. Erg handig, want je kunt tijdens het winkelen filteren op verantwoorde producten. Zo krijg je in een oogopslag alle producten te zien die gemaakt zijn met respect voor milieu, mens en/of dier. Dit is pas het begin, want bol.com streeft ernaar om in 2022 in elke productcategorie duurzame producten te hebben. Zo kun je als consument altijd gaan voor een duurzaam keuze. Een mooie missie!

Hieronder vind je een greep uit het duurzame assortiment van bol.com. Ook legt bol.com op de informatiepagina goed uit welke keurmerken er allemaal zijn.

#Fairtrade producten

Het is goed als producten duurzaam en ‘fair’ geproduceerd worden. Heeft een product het fairtrade kenmerk? Dan weet je meteen dat het product aan bepaalde standaarden voldoet.

#Biologisch producten

Er zijn verschillende keurmerken die laten zien dat het gaat om een biologisch product, zoals UTZ, EKO, Demeter en GOTS. De biologisch producten in de ‘duurzame winkel’ van bol.com zijn allemaal voorzien van een keurmerk.

#Producten van sociale ondernemingen

Mensen met een missie, mensen die gaan voor een betere wereld en hun ecologische voetdruk willen verkleinen. Dat zijn sociale ondernemers. De sociale ondernemers maken duurzame producten en voor hen zijn transparantie en ‘fair’ keywords.

#Refurbished producten

Waarom moeten we alleen maar alles nieuw kopen? Heel veel producten doen het nog goed en verdienen een 2e leven. Ga dus vaker voor een refurbished product. Een duurzame keuze en vaak ook nog een stuk voordeliger. Bij bol.com vind je vooral veel refurbised telefoons en tablets.

#Tweedehands boeken

Je leest een boek vaak maar 1 keer, maar dan is je boek nog niet direct afgeschreven. Tweedehandse boeken zijn daarom een goede keuze. Bol.com biedt veel tweedehands boeken aan en je kunt zelf ook je eigen boeken te koop zetten.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzaam winkelen, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *