Duurzame afwasborstel met herbruikbare kop

Afwassen, niet het leukste klusje, maar het moet toch af en toe gebeuren. Ook met een vaatwasser in huis. Ik gebruikte hier altijd een plastic afwasborstel voor. Vaak had ik er ook een paar extra op voorraad liggen, want ze zijn toch best snel aan vervanging toe. Zonde eigenlijk om elke keer weer nieuwe te moeten kopen. Daarom ben ik vanaf nu overgestapt op een duurzame afwasborstel met verwisselbare kop. Een duurzame keuze, want minder plastic afval. Oh en had ik al gezegd dat het een stuk mooier staat op het aanrecht?

duurzaam-afwassen

Voordelen van een duurzame afwasborstel met verwisselbare kop

#Herbruikbaar
Ben je toe aan een nieuwe borstel? Dan hoef je alleen maar de kop te verwisselen. De steel van de duurzame afwasborstel gaat lekker lang mee en het scheelt ook weer plastic afval.

#Milieuvriendelijk

De meeste duurzame afwasborstels zijn gemaakt van beukenhout en hebben een borstel van plantaardige vezels.

#Staat mooier

Het oog wil ook wat! Een houten duurzame afwasborstel staat een stuk modieuzer en bewuster op het aanrecht dan plastic afwasborstels.

Nadelen van een duurzame afwasborstel met verwisselbare kop

#Iets duurder
Een houten duurzame afwasborstel met een verwisselbare kop is iets duurder dan een plastic afwasborstel.

Een duurzame afwasborstel met verwisselbare kop is op steeds meer plekken verkrijgbaar. Zelf heb ik die van mij bij de Dille & Kamille vandaan, maar ook bij supermarkten en online webshops zijn ze te koop. Ik ben fan van die van de Dille & Kamille omdat je ook losse borstels kan kopen. Benieuwd? Hier vind je de losse borstels. Nog duurzamer!

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Keuken en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *