Duurzame thee zetten met losse thee

Theedrinken is goed voor je. Het Voedingscentrum adviseert zelfs om 3 kopjes thee per dag te drinken. In de meeste huishoudens, restaurants en kantoren vind je theezakjes. Maar wist je dat de meeste theezakjes plastic bevatten? Onderzoek toont aan dat bepaalde theezakjes miljarden microdeeltjes plastic afgeven in thee. Niet goed voor het milieu en niet goed voor je gezondheid. Wil je duurzaam thee zetten? Ga dan voor losse thee of plasticvrije theezakjes. Zelf ben ik fan van losse thee. Bovendien drink ik op deze manier zero-waste thee. Er zijn verschillende mogelijkheden om losse thee te drinken zoals met een thee ei, een thee zeef, of een theefilter.

duurzame-thee

Hoe duurzame thee drinken met losse thee?

Je kunt op verschillende manieren een kopje duurzame thee drinken met losse thee. Zo kun je gaan voor een thee ei of een thee zeef of speciale zakjes voor losse thee. De theefilters, zakjes voor losse thee, zijn vaak gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Hierdoor kun je het wel weggooien bij het GFT afval, in tegenstelling tot theezakjes. Ik verkies vaak het theefilter boven de thee ei of thee zeef, omdat fijne thee anders erdoorheen gaat. Naast wegwerp theefilters zijn er ook herbruikbare theefilters verkrijgbaar, zie hieronder.

Tips voor duurzame thee drinken

  • Let op de keurmerken; biologisch keurmerk en fairtrade keurmerk
  • Gebruik losse thee of zakjes zonder plastic
  • Ga je voor losse thee? Doe dan nooit te veel losse thee in een keer in je thee ei, thee zeef of theefilter
  • Koop verpakkingen zonder plastic
  • Kook de juiste hoeveelheid water dat je nodig hebt voor het aantal kopjes thee. Zonde als je een halve pot moet weggooien
  • Drink je veel? Schaf dan een theepot aan. Er zijn ook specials theefilters die in theepotten passen
  • Het gebruikte theezakje hoort bij het restafval. Losse thee mag wel bij het GFT

Losse thee kopen voor een kopje duurzame thee 

Tegenwoordig kun je op veel plaatsen biologische en duurzame thee kopen. Zoals bij Dille en Kamille en Simon Lévelt. Zelf koop ik mijn losse thee vaak bij Simon Lévelt. Ze hebben veel keuze en de kwaliteit is goed. Ook koop ik hier mijn theefilters voor losse thee. Ook is het handig om losse blikjes of een speciale theedoos voor je losse thee aan te schaffen.

Wat voor duurzame thee drink jij? Ben je ook fan van losse thee of koop je plasticvrije theezakjes? Laat het hieronder weten.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Keuken en getagd met , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *