Duurzame tips om kliekjes te bewaren

Je hebt een heerlijke maaltijd gekookt, maar je ogen waren toch groter dan je maag. Resultaat? Veel eten over. En als er iets zonde is, is het eten weggooien. Bewaren dus die kliekjes! Etensresten kun je bewaren in plastic zakjes of aluminiumfolie, maar je kunt ook gaan voor duurzame bewaarmethodes. Hieronder vind je duurzame tips om kliekjes te bewaren.

Duurzame-tips-kliekjes

#Foodhuggers

Foodhuggers zijn een soort dekseltjes voor voedsel. Ze zijn er in verschillende maten, zodat er altijd eentje past. Lees hier meer over Foodhuggers.

#Bijenwasdoek

Of gebruik een bijenwasdoek voor het inpakken of afdekken van kliekjes. Geschikt voor o.a. kaas, groente, fruit en brood. Het is een herbruikbaar alternatief voor plastic folie of aluminiumfolie. Door het gebruik van een bijenwasdoek blijft je voedsel langer vers. Vaatwasserbestendig is de bijenwasdoek niet, maar je kunt het wel langere tijd gebruiken.

#Stasher bags

Stasher bags zijn herbruikbare zakjes gemaakt van siliconen. De herbruikbare zakjes zijn vrij van schadelijke stoffen en ideaal om snacks in mee te nemen. Doordat de herbruikbare zakjes doorzichtig zijn, zie je ook goed wat erin zit.

#RVS bewaardozen

RVS bewaardozen zijn stevig, verkleuren niet door het eten en kunnen in de vaatwasser. Daarnaast zijn RVS bewaardozen vrij van schadelijke stoffen zoals BPA en weekmakers.

#Glazen bewaardozen

Je kunt ook gaan voor glazen bewaardozen. Voordeel is dat je direct ziet wat erin zit. Glazen bewaardozen zijn, net zoals RVS bewaardozen, stevig, verkleuren niet door het eten en kunnen in de vaatwasser.

Hoe bewaar jij jouw kliekjes?

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Keuken en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *