Mijn duurzame voornemens voor 2022

Een nieuw jaar, betekent nieuwe duurzame voornemens. Ik heb er voor mezelf 3 bepaald. Mijn duurzame voornemens lees je hieronder.
waxine-lichtjes

Duurzame energie opwekken met zonnepanelen

Eind vorig jaar hebben we zonnepanelen op ons dak laten leggen. Hierbij zijn we voor een deel zelfvoorzienend. Ik vind dit een mooie stap. Zelf duurzaam energie opwekken en daarnaast ook nog eens fijn voor de portemonnee. Zeker met de torenhoge energiekosten op het moment. Natuurlijk zijn zonnepanelen een investering. Echter volgende berekeningen hebben we het in 7 jaar terugverdiend. Na die jaren zullen we ook nog veel plezier beleven aan de zonnepanelen.

Minder vlees eten

Je leest het goed, minder vlees eten. Dus niet vegetarisch of vegan worden. Niets moet en alle beetje helpen. Bovendien houd ik ook van vegetarisch eten dus dat komt goed uit. Ik ga proberen om elke week ongeveer 3 dagen in de week lekkere vegetarische recepten te maken. Het vlees wat wij kopen is overigens van goede (betere) afkomst. Veelal bestellen we bij Albert Heijn biologisch gehakt en kip. Andere stukken vlees kopen wij bij de Butchery.

Minder consumeren ofwel consuminderen

Ik geloof echt in het principe een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Hierbij komen ook zo min mogelijk spullen kijken. Let op, ik heb het over overbodige spullen. Spullen die je niet per se nodig hebt. Hier lees je meer over minder consumeren ofwel, consuminderen.

Heb jij ook duurzame voornemens voor jezelf bepaald? Ik ben benieuwd!

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *