Duurzame wissel: Van plastic naar Food Huggers

Food Huggers zijn een soort van dekseltjes voor voedsel. De oplossing voor overgebleven stukken groente of fruit. Ook kunnen ze gebruikt worden voor het afdekken van potjes en blikjes. Super handig. Food Huggers worden geleverd in 5 verschillende maten. Dankzij de flexibele vorm kun je ze gemakkelijk om het voorwerp heen krijgen. Het gebeurt nog al eens dat je niet de hele komkommer, tomaat of paprika nodig hebt. Ik greep al gauw naar een plastic zakje om het overgebleven deel in te bewaren. Sinds ik een setje Food Huggers in de lade heb liggen, gebruik ik minder vaak een plastic zakje, vershoudfolie of aluminiumfolie.

Duurzame wissel: Van plastic (zakjes) naar Food Huggers

Voordelen van Food Huggers

#Voedselverspilling voorkomen
Food Huggers zijn ideaal om voedselverspilling tegen te gaan. Het komt vaak genoeg voor dat je maar een halve citroen of ui nodig hebt en het is natuurlijk zonde om de rest weg te gooien. Je kunt met behulp van Food Huggers het overgebleven voedsel luchtdicht afsluiten, zodat het voedsel langer bewaard kan worden. Ook fijn, doordat je de voedselresten niet helemaal inpakt, behoud je ook overzicht in je koelkast.

#Herbruikbaar
De Food Huggers zijn in tegenstelling tot plastic zakjes, aluminiumfolie en vershoudfolie herbruikbaar.

#Vaatwasserbestendig
Naast het feit dat ze herbruikbaar zijn, kunnen ze ook in de vaatwasser. Extra gemakkelijk dus!

#Veilig in gebruik
Ze zijn gemaakt van voedselveilig siliconen en daarom BPA en Ftalaat-vrij.

#Minderen in gebruik van folie en plastic
Doordat de Food Huggers herbruikbaar zijn, gebruik je minder aluminiumfolie, vershoudfolie of plastic zakjes.

Nadeel Food Huggers

#Niet passend voor al het voedsel
ik ben fan, maar eerlijk is eerlijk ook ik heb wel eens een gevecht om het juiste formaat te vinden. Soms betekent dit dat je meerdere Food Huggers vies moet maken voordat je de juiste hebt gevonden. Gelukkig kunnen ze in de vaatwasser!

Naast de traditionele ronde Food Huggers, zijn er ook speciale avocado Food Huggers te koop. Food Huggers zijn wat mij betreft een goed duurzaam alternatief voor in de keuken!

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Keuken en getagd met , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *