Duurzame wissel: Van reclamefolders naar NEE-NEE sticker

Groene en bewuste keuzes hoeven niet altijd veel tijd en geld te kosten. Een van de makkelijkste groene tips is de NEE-NEE sticker / NEE-JA sticker. Deze stickers zijn gratis aan te vragen bij het gemeentehuis. Ik geef toe, ik ben echt een fan van reclamefolders. Maar de hoeveelheid papier wat elke week door de brievenbus op de mat valt, stond me een beetje tegen. De reclamefolders kijk ik altijd met plezier door, maar het beland ook net zo snel weer bij het oud papier.

Duurzame wissel: Van reclamefolders naar NEE-NEE sticker

Dit moet toch anders kunnen? Het antwoord is ja! Ik maak nu gebruik van de Reclamefolder app op mijn mobiel en Ipad. Folders inkijken wanneer en zo vaak ik wil, zonder stapels papier op de mat. Ik heb voor nu bewust gekozen voor de NEE-JA sticker, omdat ik wel graag de huis-aan-huisbladen wil ontvangen. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om die digitaal te bekijken.

Verschil NEE-NEE sticker en NEE-JA sticker

Bij de gemeente kun je 2 verschillende stickers aanvragen. De NEE-NEE sticker en de NEE-JA sticker.

NEE-NEE sticker: Je ontvangt geen reclame en huis-aan-huisbladen meer
NEE-JA sticker: Je ontvangt geen reclame meer, maar nog wel de huis-aan-huisbladen.

Kortom, duurzame wissels hoeven niet veel tijd en geld te kosten!

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Wonen en getagd met , , , , , .

Eén reactie

  1. Een sticker scheelt in´derdaad een hoop reclamedrukwerk en spaart veel bomen. Wel was er vorig jaar bij ons in de gemeente een gebrek aan Nee-Nee-stickers. Die hebben we in ons appartementgebouw uit pure noodzaak zelf samengesteld door Ja-Nee-stickers te verknippen. De burger mag wel verwachten dat beide stickers gewoon bij de gemeente verkrijgbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *