Duurzame wissel: Van vloeibare zeep naar een stuk zeep

Ik ben al een tijdje bezig met het kijken hoe we meer en meer producten in huis kunnen vervangen voor milieuvriendelijkere en duurzamere alternatieven. De badkamer is één van die plekken in huis waar je flink geconfronteerd wordt met de grote hoeveelheden plastic flacons. Van shampoo, conditioner, douchegel, bodylotion tot een handzeep pompje. Mijn eerste stap om de badkamer te verduurzamen is overstappen van vloeibare zeep naar een stuk zeep. Hieronder leg ik je uit waarom. 

Duurzame wissel: Van vloeibare zeep naar stuk zeep

Voordelen van een stuk zeep

#Milieuvriendelijk
Een blok zeep is beter voor het milieu. Het wordt veelal verpakt in een papieren of kartonnen wikkel en er komt geen plastic bij kijken.

#Zuinig in gebruik en dus goedkoper
We gebruiken massaal teveel. Voor het reinigen van je handen en of lichaam heb je maar een klein beetje zeep nodig. Met een stuk zeep kun je beter doseren.

#Biologisch
Er zijn veel verschillende stukken zeep te koop. Zelf vind ik het belangrijk dat het biologische zeep is. Daarom heb ik gekozen voor Werfzeep. Al hun zepen zijn plantaardig, vrij van palmolie en bevatten geen onnodige stoffen. Daarnaast heb ik ook stuk zeep gekocht bij Lush. Ook Lush heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan.

Nadeel stuk zeep

#Glibberen
Doordat je het stuk zeep nat maakt, wordt het vaak een glibberige boel in het zeepbakje. Belangrijk dus om te gaan voor een zeepbakje waarbij het zeepje niet in het water blijft liggen. Naast een traditioneel zeepbakje kun je ook gaan voor een soaplift. Zo loopt het water weg van de zeep en droogt deze weer mooi op.

Het stukje Werfzeep ligt bij mij op een zwart zeepschaaltje naast de wasbak. Dit als vervanging voor het traditionele handzeep pompje. Het stukje zeep van Lush ligt op een soaplift in de inloopdouche.

Wist je dat HEMA nu ook zeepblokken verkoopt? Bijvoorbeeld in de geur granaatappel, zie hier het product, of in de geur amandel. Zie hier het product.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Dagelijkse Verzorging, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *