Kies voor een herbruikbare lunchverpakking

Ik heb besloten dat ik op plastic dieet ga. Dit houdt in dat ik zo min mogelijk plastic wil gebruiken. Onder andere voor het verpakken van voedsel. Als ik onderweg ben, neem ik altijd een tussendoortje en lunch mee. Beiden vaak verpakt in plastic boterhamzakjes. Dit moet duurzamer kunnen! Zo ging ik op zoek naar alternatieven voor het meenemen van voedsel. Alternatieven die plastic boterhamzakjes in de ban doen.

lunch-meenemen

#RVS Broodtrommel

RVS broodtrommels zijn het alternatief voor plastic broodtrommels. Ze zijn duurzaam, stevig, BPA-vrij en gemakkelijk schoon te maken. Ook gaan ze nog eens heel lang mee.

#Herbruikbaar boterhamzakje

Vind je een broodtrommel te groot of te zwaar om mee te nemen? Dan kun je gaan voor herbruikbare boterhamzakjes. Herbruikbare boterhamzakjes zijn licht, eenvoudig te wassen en ze zien er ook nog eens leuk uit. Ga voor een herbruikbaar boterhamzakje van Keep leaf of voor de mileuvriendelijk boc’n’roll sandwich wrap. Extra handig, want deze zakjes kun je uitvouwen tot een placemat tijdens het eten.

#Bijenwasdoek

Je kunt je lunch ook inpakken in een bijenwasdoek. Naast losse bijenwasdoeken bestaat er ook een sandwich wrap uitvoering. De bijenwasdoek sandwich wrap is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic boterhamzakjes. Je legt je broodje erin en middels het koordje en een houten knoop wikkel je het pakketje zo dicht.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Keuken en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *