IKEA keukentje pimpen, de IKEA duktig keuken

In het kader van een zero waste lifestyle wordt er vaak gesproken over de 5 R’s: Refuse, Reduce, Reuse, Recycle en Rot. Oftewel, vraag jezelf bij elke product dat je wilt kopen de volgende vragen: Kan ik het weigeren? Kan ik minderen? Kan ik het hergebruiken? Kan ik het recyclen? Kan ik het composteren? Als je leeft volgens dit principe, zorg je voor zo min mogelijk afval.

Mijn dochter is bijna 1 en dan is de vraag, wat ga je kopen? Wordt het iets nieuws of kan het ook tweedehands? In het kader van de R ‘Reuse’ heb ik gekozen voor een tweedehands IKEA keukentje. Deze heb ik op de kop getikt op Marktplaats. Maar, uiteraard wilde ik het IKEA keukentje pimpen. In dit blog lees je meer over mijn stappenplan voor een gepimpte IKEA keuken. Want zeg nou zelf, hier wil je toch mee spelen? Ook een Duktig keuken pimpen? Volg dan onderstaand stappenplan!

ikea keukentje pimpen

Ikea keukentje pimpen: Wat heb ik allemaal gebruikt?

Hieronder lees je welke producten ik heb aangeschaft, of heb hergebruikt voor mijn DIY project: een Duktig keuken pimpen.

 • IKEA Duktig keukentje
 • Plakfolie Karwei 
 • Witte lakverf
 • Groengrijze verf van Karwei
 • Krijtverf
 • MDF-plaat 8mm
 • Stukje plint; we hadden nog een stukje plint liggen, die goed dient als opstaand randje voor het aanrecht (reuse)
 • Handleiding IKEA Duktig keukentje vind je hier

Stappenplan IKEA keukentje pimpen

Een Duktig keuken pimpen is eenvoudig. Hieronder neem ik je mee in de stappen die gezet moeten worden naar een prachtig gepimpte IKEA keuken! 

 • Demonteer het keukentje en zorg dat je alle schroefjes en andere onderdelen goed bewaard.
 • Ontvet en schuur alle onderdelen en zet het hout in de verf. Voor het mooiste resultaat ga je voor 2 lagen.
 • Zorg ervoor dat je MDF-plaat op maat gezaagd is en zet deze in de grondverf. De voorkant heb ik wit geschilderd en de achterwand heb ik voorzien van krijtbord verf.
 • Ontvet het aanrecht en plak de plakfolie op. Zorg ervoor dat je het goed glad strijkt, zodat er geen bubbeltjes in zitten. Let ook op dat je het een ruim stukje over de rand vouwt.
 • Zet alles vervolgens weer in elkaar.
 • Tip: Check ook de handleiding IKEA Duktig keukentje als je niet meer helemaal weet hoe het in elkaar moet.

En tada je gepimpte IKEA keuken is af! Hoe leuk is het dat mijn dochter haar gepimpte IKEA keukentje voor 2 verschillende doeleinden kan gebruiken? Spelen met het keukentje en tekenen op de achterkant.

Accessoires voor je gepimpte IKEA keuken 

Wil je jouw IKEA keukentje pimpen en ook stylen? Dan zijn er genoeg accessoires beschikbaar. Ik zelf ga voor duurzaam, dus houten accessoires. Mijn dochter gaat straks volop genieten van haar gepimpte IKEA keuken, dat weet ik zeker!  Hieronder vind je wat toffe houten accessoires. Wist je dat HEMA ook veel leuke houten accessoires heeft voor het IKEA keukentje? Zoals een houten groente en fruitset, (hier vind je het product) of een houten ontbijtset (deze vind je hier).

Wat ook erg handig is, zijn opbergkratjes in de kastjes. Op deze manier kun je gemakkelijk al het keukenspeelgoed opbergen. Nu nog leren dat je kindje het zelf opruimt! Deze kratjes heb ik gekocht bij de HEMA en voorzien van een tekst. Deze letters koop je ook bij de HEMA.

Ga jij ook een Duktig keuken pimpen? Ik ben benieuwd naar je gepimpte IKEA keuken, dus laat hieronder zeker weten wat jij hebt gedaan.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *