Milieuvriendelijk toilet schoonmaken

Schoonmaken is van maar weinig mensen een hobby. Zeker de toilet schoonmaken niet.
Wellicht heb je al gelezen over duurzaam schoonmaken in huis. In dit blog neem ik je mee naar het kleinste kamertje van je huis, je toilet. En gaan we het hebben over: duurzaam een toilet schoonmaken. Duurzaam en milieuvriendelijk een toilet schoonmaken is namelijk helemaal niet moeilijk. Met enkel schoonmaakazijn krijg je jouw toilet namelijk al brandschoon. Wie zegt dat milieuvriendelijk toilet schoonmaken duur moet zijn? Naast schoonmaakazijn zijn er nog vele andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Hieronder neem ik je mee in het stappenplan om ook jouw wc duurzaam en milieuvriendelijk te laten blinken. 

duurzaam-toilet-schoonmaken

Stappenplan milieuvriendelijk toilet schoonmaken

Stap 1: Ga voor een minimalistisch toilet

Zorg ervoor dat je niet te veel prullaria in je toilet hebt staan. Houd het minimalistisch. Op deze manier hoef je ook minder schoon te maken.

Stap 2: Milieuvriendelijk toilet schoonmaken – ga voor milieuvriendelijke toiletreinigers

Gebruik geen chloor. Je kunt een toilet duurzaam schoonmaken met enkel schoonmaakazijn. Liever een speciale reiniger kopen? Ga dan voor een milieuvriendelijke toiletreiniger. Ben je al bekend met schoonmaak tabs? Met de schoonmaak tabs van YouSea creëer je binnen no-time ecologische schoonmaakproducten. Het mooie is dat er geen plastic bij komt kijken. Ik schreef er eerder een uitgebreide review over welke je hier kunt lezen.

 

Stap 3: Laat het wc-blokje achterwegen of ga voor een milieuvriendelijke optie

Toiletblokjes zijn bijna in elk toilet te vinden. Ze zorgen ervoor dat je toilet na elke spoelbeurt gereinigd wordt. In de meeste gevallen zijn het geen milieuvriendelijke toiletblokjes omdat ze bestaan uit chemische stoffen. Wat mij betreft is het grote bezwaar aan toiletblokjes de plastic verpakking. Wist je dat een toiletblokje helemaal niet nodig is om een fris ruikend toilet te hebben? Je kunt bijvoorbeeld ook wat gedroogde bloemen of een geur kaars neerzetten. Want milieuvriendelijk schoonmaken van het toilet doe je toch al regelmatig.

Gelukkig komen er steeds meer milieuvriendelijkere opties op de markt. Zo heeft Marcel’s soap de eerste ecologische toiletblokjes op de markt gebracht. Helaas wel met een plastic verpakking, maar gelukkig wel van 100% gerecycled plastic.

Ben je al bekend met toilet tapes? Deze milieuvriendelijke toiletblokjes bevatten tot 90% minder plastic dan de reguliere toiletblokjes.

Ik ben in ieder geval fan van toilet tapes. Deze milieuvriendelijke toiletblokjes hangen bij mij in het toilet! Welke milieuvriendelijke toiletblokjes kies jij?

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Duurzame Alternatieven, Huishouden en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *