Tips voor een plasticvrije badkamer met plasticvrije verzorgingsproducten

Toen ik net begon met verduurzamen in huis, schrok ik van de hoeveelheid plastic producten in mijn badkamer. Plasticvrije verzorgingsproducten waren er vrijwel niet te vinden. De eerste plek dus om aan de slag te gaan. Op naar een duurzame badkamer, een plasticvrije badkamer. Maar hoe doe je dat? Een plasticvrije badkamer is helemaal niet zo moeilijk te realiseren. Zeker niet omdat er veel natuurlijke verzorgingsproducten te verkrijgen zijn die ook nog eens plasticvrij zijn. Dus goed voor jou en het milieu! Mijn missie is dan ook om alleen nog maar te gaan voor plasticvrije verzorgingsproducten.

Tips duurzamere badkamer

Een plasticvrije badkamer, welke producten vervang je?

Als je om je heen kijkt in je badkamer zul je verstelt staan hoeveel plastic verpakkingen en flacons je ziet. Een zero waste badkamer of een 100% plasticvrije badkamer is nog best een opgave. Je moet dan niet alleen denken aan je zeep en shampoo flacons, maar ook aan je tandpasta, scheerschuim, scheermes etc. Alle veranderingen starten klein, want alleen zo kun je het volhouden. Begin dus klein en vervang je zeep of shampoo voor plasticvrije verzorgingsproducten. Shampoobars en blokken zeep zijn natuurlijke verzorgingsproducten, bevatten geen plastic en zijn dus goed voor jou en het milieu. Als je de smaak te pakken hebt, pak je door en vervang je langzaamaan meer producten. Bye bye plastic verpakkingen, hello plasticvrije badkamer!

Plasticvrije verzorgingsproducten kopen voor in jouw zero waste badkamer

Hieronder neem ik je mee in welke producten je het makkelijkst kunt vervangen voor plasticvrije verzorgingsproducten. Uiteraard ga ik voor natuurlijke verzorgingsproducten, want beter voor mijn huid en het milieu. Door deze producten te vervangen, zet je de eerste stap richting een zero waste badkamer.

Plasticvrije badkamer tip: Shampoobars

Was je haren voortaan met een shampoobar. Een shampoobars zijn plasticvrije verzorgingsproducten en het werkt net zo goed als de shampoo in flacons.
Lees hier meer over in dit blog.

Plasticvrije badkamer tip: Vervang je douchegel voor een blok zeep

In je douchecabine horen natuurlijke verzorgingsproducten thuis. Laat de douchegel flessen voortaan staan en ga voor een blok zeep. Een natuurlijk verzorgingsproduct en plasticvrij. Leg je zeepblok op een soaplift in je douchecabine zo blijft die langer goed.
Lees hier meer over in dit blog.

Plasticvrije badkamer tip: Vervang je zeeppompje voor een blok zeep

Op de wastafel kun je ook je zeeppompje vervangen voor een blok zeep. Een zeepschaaltje is hiervoor handig in gebruik.
Lees hier meer over in dit blog.

Zero waste badkamer tip: Wasbare wattenschijfjes

In een zero waste badkamer horen wasbare wattenschijfjes thuis.
Lees hier meer over in dit blog.

Plasticvrije badkamer tip: plasticvrije of herbruikbare wattenstaafjes

Ook zo’n product wat je eenmalig gebruikt en plastic bevat zijn wattenstaafjes. Ga jij voor een plasticvrije badkamer? Ga dan voor plasticvrije wattenstaafjes. Wil jij gaan voor een zero waste badkamer? Stap dan over op herbruikbare wattenstaafjes.
Lees hier meer over in dit blog.

Mijn plasticvrije badkamer, is dat een 100% zero waste badkamer?

Een 100% plasticvrije badkamer en dus een zero waste badkamer is mijn droom, maar daar ben ik nog niet. Ik ga voor natuurlijke verzorgingsproducten, plasticvrije verzorgingsproducten, maar dan moet ik er wel helemaal achterstaan. Voor sommige producten heb ik nog geen goed plasticvrij alternatief gevonden waar ik achter sta.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Dagelijkse Verzorging, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *