5 voordelen van de shampoo bar

Minder plastic in de badkamer is mijn streven. Eerder schreef ik al over plastic-vrije zeep. Ik maakte de overstap van plastic zeepflacons naar zero waste zeep. Nu moet mijn shampoo eraan geloven. Op zoek naar een zero waste shampoo dus. Ik was van te voren een beetje huiverig of een shampoo bar echt zou werken. Wordt mijn haar wel schoon? Schuimt het wel genoeg? Maar niets is minder waar! De shampoo bar doet zijn werk en schuimt erg goed.

Hieronder neem ik je mee in de voor- en nadelen van een shampoo bar.

shampoo-bar

Voordelen van een shampoo bar

#Shampoo bar is zero waste & plasticvrij
De shampoo bar is eigenlijk een stuk zeep, maar dan speciaal voor je haren. Doordat er geen plastic omheen zit is het veel beter voor het milieu dan reguliere shampoo.

#Shampoo bar gaat langer mee
Gemiddeld kun je met een shampoo bar 80x je haren wassen. Met een plastic fles shampoo is dat slechts 25x. Je bespaart dus 3 plastic flacons. Beter voor het milieu en voor je portemonnee.

#Geen conserveringsmiddelen
Een shampoo bar bevat geen conserveringsmiddelen en wel om de simpele reden: een shampoo bar is zelfconserverend.

#Schuimen maar
Ik had het niet verwacht, maar een shampoo bar schuimt erg goed! Misschien nog wel meer dan vloeibare shampoo.

#Shampoo bar is de ultieme reisgenoot
Want, geen vloeistof! Dus voortaan geen last meer van lekkende shampoo in jouw koffer of problemen met de maximale toegestane hoeveelheden vloeistoffen in de handbagage.

Nadelen van een shampoo bar

#Droog bewaren
Zorg ervoor dat je shampoo bar droog ligt in de douche. Anders gaat die snel op. Je kunt hiervoor een shampoo blikje of zakje gebruiken.

#Op zoek naar de beste shampoo bar
Eigenlijk geldt dit ook voor reguliere shampoo, maar je moet er even achterkomen welke shampoo bar het beste werkt voor jouw haar. Gelukkig hebben veel site een goede hulpgids om je op weg te helpen.

Shampoo bar kopen

Tegenwoordig kun je in veel winkels online en offline shampoo bars kopen. Ik kocht die van mij bij Lush. Ik heb de Godiva shampoo bar. Wist je dat de HEMA nu ook shampoo bars verkoopt? Bijvoorbeeld eentje met abrikoos geur (klik hier) of met kokosnootolie (klik hier). Hieronder vind je ook nog enkele shampoo bars.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Dagelijkse Verzorging, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *