Wasbare billendoekjes

Babydoekjes, zo’n product waar je als moeder echt niet zonder kan. Maar voor welk babydoekje ga je? Er komen steeds meer pure babydoekjes op de markt. Pure babydoekjes zijn doekjes die veelal uit water bestaan en zo min mogelijk ingrediënten bevatten. Fijn voor het babyhuidje, maar het zegt nog niets over de duurzaamheid.

Ben je op zoek naar duurzame babydoekjes? Dan kun je gaan voor wasbare babydoekjes. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze babydoekjes hergebruiken doordat je ze kunt wassen. Met een baby in huis heb je al veel was, maar het biedt veel voordeel. Het is namelijk beter voor het milieu, je portemonnee en voor het babyhuidje.

wasbare-babydoekjes

Voordelen van wasbare babydoekjes op een rijtje

Milieu
In tegenstelling tot wegwerp babydoekjes, hergebruik je de wasbare babydoekjes. Hiermee helpt je direct met het verminderen van de afvalberg.

Portemonnee
Ja, je moet in een keer wat neerleggen voor een basis set wasbare babydoekjes, maar vervolgens kun je ze keer op keer wassen en hergebruiken. Reken maar eens uit hoeveel je kwijt bent aan wegwerp babydoekjes? Hier een snelle rekensom:
Gemiddeld 6x per dag luier verschonen x 3 doekje is 18 doekjes
Gemiddeld 3x per dag mondje schoonmaken is 3 doekjes
Is 21 doekjes per dag, 147 doekjes per week en ruim 7500 doekjes per jaar!
Ervan uitgaande dat 1 pakje (60 doekjes) babydoekjes 2 EUR kost, kom je uit op 250 EUR per jaar.

Babybilletjes
De wasbare babydoekjes bevatten geen schadelijke stoffen, dit in tegenstelling tot sommige wegwerp babydoekjes. Dit maakt wasbare billendoekjes de meest natuurlijke billendoekjes.

Wasbare billendoekjes kopen

Er zijn verschillende merken wasbare billendoekjes op de markt. Hieronder vind je verschillende soorten, waaronder een gehele basis set van Cheeky Wipes.

Ben jij team wasbare billendoekjes of team wegwerp billendoekjes? Ik hoor nog bij team wegwerp billendoekjes. Wel kies ik voor babydoekjes die zo vriendelijk mogelijk zijn.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *