Wasbare luiers kopen

Luiers, ze vliegen er doorheen. Een baby verbruikt gemiddeld 5 luiers per dag. Dit komt neer op meer dan 1800 luiers per jaar en dus aardig wat extra afval. Wil je duurzame luiers kopen? Dan kun je gaan voor wasbare luiers. Wasbare luiers zijn beter voor het milieu en veroorzaken minder afval. Zelfs als je het wassen meetelt, zijn wasbare luiers beter voor het milieu. Wasbare luiers vraagt wel meer van je dan wegwerpluiers. Hieronder vertel ik je meer over de voor- en nadelen van wasbare luiers.

wasbare-luier

Milieucentraal heeft uitgezocht dat er jaarlijks 140 miljoen kilo afval ontstaat door luiers. Per kindje komt dit neer op 260 kilo, oftewel 22 kilo per maand! Als bewuste ouder draag je dus echt je steentje bij als je gaat voor duurzame luiers. Je kunt geheel overstappen op wasbare luiers, maar ook als je deels gebruik maakt van wasbare luiers zorg je voor minder afval. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een wasbare luier met nachtinlegger net zo goed werkt als een wegwerpluier. Ga jij het proberen en duurzame luiers kopen?

Wasbare luiers kopen

Er zijn veel verschillende wasbare luiers te koop. Zo zijn er verschillende materialen; (eco)katoen, bamboe of kunstvezel. Ook zijn ze alles behalve saai, want ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende vrolijke printjes.

Voordelen wasbare luiers

#Wasbare luiers zijn goedkoper
Bij gemiddeld gebruik scheelt het 450 euro per kind. Wasbare luiers gaan lang mee, dus als je ze ook gebruikt voor een 2e kind, scheelt het nog meer.

#Wasbare luiers zijn beter voor het milieu
Je produceert minder afval en minder CO2.

#Herbruikbaar
Wasbare luiers kun je wassen en zijn dus herbruikbaar. De losse inlegvelletjes gooi je wel weg.

#Eerder zindelijk
Vaak ziet men dat kinderen met wasbare luiers eerder zindelijk zijn. Dit scheelt ook weer in het verbruik.

#Gemak
Vroeger, toen er nog geen wegwerpluiers waren, maakte ze gebruik van hydrofiele luiers. Tegenwoordig zijn er allerlei slimme systemen op de markt voor wasbare luiers.

#Hippe printjes

Wasbare luiers zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende printen.

Nadelen wasbare luiers

#Investering
Je bent aardig wat kwijt in het begin om een starters set wasbare luiers aan te leggen.
Tip: je kunt ook kijken of je tweedehands wasbare luiers kunt scoren.

#Wassen
Doordat het herbruikbare luiers zijn, moet je ze wassen. Dit zorgt voor extra was.

Wasbare luiers kopen

Op de site https://www.wasbareluiersvergelijken.nl/ kun je goed alle wasbare luiers vergelijken. Weet je nog niet zeker of je wasbare luiers wilt gaan kopen? Je kunt dan ook eerst wasbare luiers leasen.

Duurzame wegwerpluiers kopen

Vind je het toch teveel gedoe om wasbare luiers kopen en gebruiken? Er zijn gelukkig ook nog duurzame wegwerpluiers op de markt. Zo heeft het merk Attitude duurzame wegwerpluiers op de markt gebracht. De luiers zijn gemaakt van hernieuwbare bronnen en zijn (deels) biologisch afbreekbaar. Het merk Bambo produceert ook milieuvriendelijke luiers en draagt het milieukeurmerk Nordic Swan.
Ga jij duurzame wegwerpluiers kopen of toch wasbare luiers kopen?

Duurzaam je baby verzorgen

Naast wasbare luiers kun je ook gebruik maken van wasbare billendoekjes. Zo verzorg je jouw baby op en top duurzaam.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *