Wasbare zwemluier versus wegwerp zwemluier

Luiers, je baby verslijt er een heleboel. Zeker als je gebruik maakt van wegooi luiers in plaats van wasbare luiers. Ook als je gaat zwemmen, moet je baby een luier om. Geen normale luier, maar een zwemluier. Waarom? Omdat een zwemluier alleen de ontlasting tegenhoud. Je wilt immers niet dat je luier van je baby helemaal volgezogen wordt met water. Ook in zwemluiers is er genoeg keuze. Zo kun je kiezen voor een wegwerp zwemluier of een herbruikbare zwemluier. Een herbruikbare zwemluier is uiteraard veel beter voor het milieu doordat de zwemluier wasbaar is. Zowel online als offline kun je veel verschillende zwemluiers kopen. Maar welke zwemluiers ga jij kopen? Wordt het een herbruikbare zwemluier of toch een wegwerp zwemluier?

herbruikbare zwemluier of wegwerp zwemluier

Een wasbare zwemluier versus wegwerp zwemluiers

Het grote voordeel van een wasbare zwemluier t.o.v. wegwerp zwemluiers is dat de zwemluiers wasbaar zijn. Dit maakt het een herbruikbare zwemluier en dus beter voor het milieu en je portemonnee. Je hoeft er immers maar 1 of enkele aan te schaffen. Wist je dat een wasbare zwemluier vaak verstelbaar is? Super handig, zo kun je er meerdere maten mee doen. Waarschijnlijk koop je er wel 2, want er zijn zoveel leuke wasbare luiers verkrijgbaar. Daarnaast is het natuurlijk ook handig voor als de ene in de was zit.

Voor- en nadelen wasbare zwemluier

Ik ben in ieder geval fan van een wasbare zwemluier. Hieronder vind je de voor- en nadelen van een wasbare zwemluier.

+ Een wasbare luier is herbruikbaar en dus beter voor het milieu (=minder afval)

+ Zwemluier wasbaar op 40 graden

+ Wasbare luiers zijn vaak verstelbaar, waardoor je er maar enkele hoeft te kopen

+ Wasbare zwemluiers zijn verkrijgbaar met allemaal hippe printjes

+ Op de lange termijn is een wasbare luier voordeliger dan wegwerp luiers

- Een wasbare zwemluier is wat duurder dan wegwerp zwemluiers, maar als je gaat voor een verstelbare wasbare zwemluier heb je het er snel uit

- Doordat de zwemluier wasbaar is, moet je poepluiers uitwassen

Wasbare zwemluiers kopen

Een wasbare zwemluier koop je online of in een babywinkel. Ga jij voor een verstelbare wasbare zwemluier? Hieronder heb ik een paar verstelbare wasbare zwemluiers uitgelicht. Met zo'n zwemluier kun je jaren voort!

Voor- en nadelen wegwerp zwemluiers

Uiteraard zitten er ook voordelen aan wegwerp zwemluiers. Hieronder de voor- en nadelen van wegwerp zwemluiers op een rijtje.

+ Gemak, na gebruik van de wegwerp zwemluier gooi je het weg

+ Niet wasbare zwemluier, dus die poepluier hoef je niet uit te wassen

+ Je koopt een pak weggooi luiers in de maat die je baby op dat moment heeft

- Een wegwerp luier is slechter voor het milieu dan een herbruikbare luier

- Een wegwerp zwemluier is minder mooi

- Wegwerp zwemluiers zijn te koop in pakken van 10 a 15 stuks. Grote kans dat je sommige luiers niet gebruikt, omdat ze er alweer uitgegroeid zijn.

Maak ik gebruik van een herbruikbare zwemluier of een wegwerp zwemluier?

Van een vriendin had ik wat wegwerp zwemluiers gehad die haar baby niet meer paste. Deze heb ik opgemaakt en daarna ben ik overgestapt op wasbare zwemluiers. Ik vind die hippe patroontjes helemaal te gek. Daarnaast is het een milieubewuste keuze om te gaan voor een herbruikbare zwemluier.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *