Zelf babyhapjes maken en babyhapjes preppen

Voor je het weet is het zover, je baby mag beginnen met zijn eerste hapjes. Dit alles gebeurt zo rond de 4 maanden. Van tevoren heb ik mij zeker verdiept in de opties. Nou zijn dat er niet zoveel natuurlijk. De keuze bestaat uit zelf babyhapjes maken of babypotjes kopen. Maar, wat is een goede bewuste keuze? Kun je beter zelf je babyhapjes maken of ga je (verantwoorde) babypotjes kopen? De 2e vraag die bij mij naar boven kwam was 'wat zijn goede babypotjes?' De Consumentenbond schreef een tijdje terug een interessant artikel met als titel: 'test babypotjes: ze maken er een potje van'. Je kan er dus niet zomaar vanuit gaan dat een babypotje een goed samengesteld babypotje is. Bij zelfgemaakte babyhapjes weet je dit uiteraard wel.

Mijn dochter is inmiddels alweer 9 maanden en ik heb al aardig wat babyhapjes ervaring opgedaan. Ik neem je mee in mijn tips over hoe je zelf babyhapjes maken kunt. De beste babyhapjes maak je immers zelf! Zo kan je baby ook direct wennen aan jouw kookkunsten. 

beste-babydoekjes

Babyhapjes preppen

Om het gemakkelijk te maken voor jezelf, ga je babyhapjes preppen. Oftewel, je maakt in een keer een flink aantal porties. Zo kost het babyhapjes maken dagelijks vrijwel geen tijd.

Babyhapjes invriezen in diepvriesbakjes

Ik kook in een keer bijvoorbeeld 2 of 3 verschillende groente en pureer het daarna even voordat ik het in een diepvriesbakje stop.

Babyhapjes bewaren in freezerbags

Zodra de hapjes zijn bevroren in het diepvriesbakje, haal ik ze eruit en stop ik ze in een freezerbag of een stasher bag (want plasticvrij). Ook noteer ik altijd even wat erin zit en zet ik de datum erbij.

Zelfgemaakte babyhapjes geven

Haal 's ochtends een samengesteld menu uit de vriezer en tada je kindje eet jouw zelfgemaakte babyhapjes.

Toch een keertje geen tijd om eten te maken en is je vriezer voorraad op? Dan kun je altijd nog gaan voor babypotje. Zelf geef ik dit vrijwel nooit, maar als ik babyvoeding koop is het van biologische merken zoals Organic of Ella's Kitchen.

Affiliate Links

Op mijn blog maak ik gebruik van affiliate links. Bestel je via deze links, dan ontvang ik een kleine commissie zonder dat jij meer betaalt. Op deze manier help je mij mijn blog te onderhouden. Bestel bijvoorbeeld ecologische schoonmaaktabs bij YouSea, boek je vakantie via Natuurhuisje of shop op BigGreenSmile.

Geplaatst in Baby & Kind, Duurzame Alternatieven en getagd met , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *